Samenvatting Washington Capitals - Vegas Golden Knights (Game 5)

Historische Stanley Cup-winst voor Washington Capitals

8 juni 2018
Voor het eerst in de clubhistorie heeft Washington Capitals de Stanley Cup naar zich toegetrokken.

Het versloeg donderdagnacht Vegas Golden Knights in de vijfde game van de ijshockeyfinale met 4-3. The-best-of-seven-serie eindigde daarmee in 4-1.

Onder aanvoering van captain Alex Ovechkin verloren de Capitals enkel de eerste ontmoeting in de finale van de NHL. Daarna won het door de zege vannacht in Las Vegas vier keer achtereen. Sinds 1974 namen de Capitals al deel aan de NHL, maar nooit eerder stond het met de Stanley Cup in handen.

De Vegas Golden Knight debuteerde afgelopen seizoen in de NHL en baarde opzien met het bereiken van de finale, waarin het dus niet opgewassen was tegen de Capitals. 

 

Veel lof was er voor Ovetsjkin, die in zijn dertiende seizoen in de NHL eindelijk de titel veroverde. Blij als een kind sprong hij in de laatste seconden van het duel over het ijs, zijn medespelers een voor een omhelzend. "Niemand heeft dit meer verdiend dan hij'', zei teamgenoot Jay Beagle. Hij heeft het verschil gemaakt.'' De 32-jarige Rus maakte in de play-offs vijftien treffers. "Hij is de ware aanvoerder, de rest van het team volgt hem'', vond ook doelman Braden Holtby.

De Conn Smythe Trophy, voor de beste speler van de play-offs, belandde bij Ovetsjkin die ook in het vierde duel met de verbazingwekkende NHL-debutant Vegas Golden Knights scoorde. De andere doelpunten kwamen op naam van Jakub Vrana en Devante Smith-Pelly. "We hebben zo hard gewerkt, we hebben er alles voor gedaan. Vandaag worden we daarvoor beloond'', zei Ovetsjkin, die met zijn team ook voor vreugdevolle taferelen zorgde in Washington. Duizenden fans gingen de straat op. Een grootse huldiging volgt een dezer dagen. (FOX Sports/ANP)