Samenvatting Duitsland - Saoedi-Arabië

Duitsers moeizaam langs Saoedi-Arabië

8 juni 2018
Duitsland overtuigt in aanloop naar het WK in Rusland nog niet echt. De regerend kampioen won vrijdag het laatste oefenduel in aanloop naar het mondiale toernooi moeizaam van Saoedi-Arabië: 2-1.

Timo Werner bracht de Duitsers al na acht minuten op voorsprong. De spits was het eindstation van een fraaie Duitse aanval.

Na de vroege goal leek een grote overwinning in de maak. Op het WK van 2002 won Duitsland in de groepsfase met 8-0 van Saudi-Arabië, maar nu kwam er nog maar één doelpunt bij. Omar Hawsawi passeerde kort voor rust zijn eigen doelman en zorgde voor een 2-0 ruststand.

​Tweede helft
De gasten kwamen in de slotfase terug in de wedstrijd. Marc-André ter Stegen stopte een strafschop, maar in de rebound maakte Taisir Al-Jassim alsnog de 2-1. Ter Stegen keepte de tweede helft, de net van een blessure teruggekeerde Manuel Neuer stond voor rust onder de lat.

Duitsland, dat zaterdag nog had verloren van Oostenrijk, speelt volgende week zondag op het WK tegen Mexico. Saoedi-Arabië opent donderdag het toernooi tegen gastland Rusland. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd