Nederland viert de 0-1
Nederland viert de 0-1 - © ANP

Voetbalsters weer ruim langs Noord-Ierland

8 juni 2018
De Nederlandse voetbalsters hebben vrijdag een volgende stap gezet naar deelname aan het WK van volgend jaar in Frankrijk. Het team van bondscoach Sarina Wiegman was met 0-5 te sterk voor Noord-Ierland.

In het kleine stadion in Portadown, niet ver van Belfast, maakte Oranje het verschil na rust. Halverwege was het nog slechts 0-1 door een doelpunt van Lineth Beerensteyn.

In de tweede helft kon Noord-Ierland steeds minder goed weerstand bieden. Op aangeven van Shanice van de Sanden maakte Daniëlle van de Donk van dichtbij 0-2. Van de Sanden zelf zorgde voor de 0-3 en het vierde doelpunt kwam op naam van Sherida Spitse, die een strafschop benutte. Jackie Groenen nam kort voor tijd de 0-5 voor haar rekening.

Sterke kwalificatiereeks
Nederland blijft koploper in groep 3 van de kwalificatie met 16 punten uit 6 duels. Nummer twee Noorwegen, dat Ierland met 0-2 versloeg, is tweede met 12 punten uit 5 wedstrijden. 

Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De vier beste nummers twee strijden in het najaar in een dubbele play-off om het laatste WK-ticket.

Oranje vervolgt de kwalificatiereeks dinsdag in Heerenveen tegen het nog puntloze Slowakije. Het Abe Lenstra-stadion, dat plaats biedt aan 24.000 mensen, is uitverkocht. (FOX Sports/ANP)