Stephen Curry
Stephen Curry - © ANP

USA Update - Warriors prolongeren titel NBA, Yankees winnen eerste duel Subway Series

9 juni 2018
Golden State Warriors heeft de titel in de NBA geprolongeerd. De ploeg uit Californië won de finalereeks met 4-0 van Cleveland Cavaliers na een 108-85 overwinning in de vierde wedstrijd.

Met 37 punten was Stephen Curry wederom van grote waarde bij de regerend kampioen, die voor de vierde keer op rij de finale bereikte. Elke keer waren de Cavaliers van superster LeBron James de tegenstander. Alleen in 2016 trokken zij aan het langste eind.

In het derde kwart liepen de Warriors uit naar een flinke voorsprong, waardoor de spanning daarna totaal was verdwenen. Met slechts 23 punten kon ook James het tij niet keren. Het thuisteam legde zich in het vierde kwart erbij neer dat de Warriors dit jaar opnieuw de sterkste zijn.

Aan de kant van Golden State werd Kevin Durant uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de finale. Die eer viel hem ook vorig jaar ten deel. Vrijdag had hij met 20 punten, 12 rebounds en 10 assists een groot aandeel in de zege.

Yankees delen eerste klap uit in Subway Series
In de MLB heeft New York Yankees de eerste wedstrijd van de Subway Series tegen stadsgenoot New York Mets gewonnen. De ploeg uit de Bronx vertrok met een 1-4 zege op zak uit Queens. Er volgen nog twee onderonsjes in New York dit weekend.

De Yankees, met Didi Gregorius in de gelederen, poetsten in het tweede deel van de wedstrijd een vroege achterstand weg.

Aaron Judge sloeg in de zesde inning met een sacrifice fly Masahiro Tanaka binnen, waarna Brett Gardner in het achtste bedrijf een bal van pitcher Jacob deGrom de tribunes injoeg voor twee punten.

Gicancarlo Stanton zette in de laatste inning de eindstand op het bord door eveneens een homerun te slaan. Gregorius kon geen indruk maken met de knuppel.

Het slechte nieuws voor de Yankees was dat Tanaka bij het scoren van zijn eerste MLB-run een hamstringblessure opliep. De Japanse pitcher zal dit weekend verder onderzoek ondergaan. 

Donderdag op FOX Sports 6:

19:00     MLB: Phillies vs Brewers

22:00     MLB: Tigers vs Indians