Dani Carvajal ging tijdens de Champions League-finale huilend naar de kant met een hamstringblessure, maar de Spanjaard lijkt wel op tijd fit te zijn voor het WK in Rusland.

De rechtsback mist mogelijk wel het eerste duel van de groepsfase met Portugal, maar zijn herstel verloopt volgens de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui voorspoedig.

"We moeten hem af en toe een beetje afremmen", grinnikte de trainer op de persconferentie. "Of hij vanaf de eerste of tweede wedstrijd inzetbaar is weten we nog niet, maar het gaat goed komen."

Pechvogel
​​​Carvajal miste in 2016 het EK in Frankrijk door een bovenbeenblessure. Toen hij in de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool (3-1) het veld moest verlaten wegens hamstringklachten, brak hij bij het besef dat het komende eindtoernooi ook in gevaar zou komen in tranen uit.

Oefencampagne
Spanje sluit zaterdagavond haar oefencampagne af tegen Tunesië. De twee WK-gangers zijn al in Rusland en ontmoeten elkaar in Krasnodar, dat ook een speelstad is op het mondiale eindtoernooi. (FOX Sports)

​Tunesië - Spanje is zaterdag om 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 2