Todd Frazier
Todd Frazier - © ANP

USA Update - New York Mets maakt in Subway Series tegen Yankees einde aan negatieve reeks

11 juni 2018
New York Mets heeft de fans in het eigen Citi Field eindelijk weer reden tot juichen gegeven.

De ploeg uit Queens maakte juist in de Subway Series tegen stadsrivaal New York Yankees een einde aan een van de langste losing streaks in eigen huis uit de clubgeschiedenis: 2-0. Het was de eerste thuiszege voor de Mets na tien nederlagen op rij.

Na de dramatische series tegen Chicago Cubs (0-4) en Baltimore Orioles (0-2) én de eerste twee verloren wedstrijden tegen de Yankees, vreesde men voor het slotduel met de stadsgenoot voor een negatief clubrecord. Nog nooit hadden de Mets een 0-9 homestand (een reeks thuisseries) hoeven incasseren.

Oude bekende
En het was juist een oude bekende van de Yankees die de Mets de helpende hand bood. Todd Frazier, die vorig jaar nog in de Bronx zijn wedstrijden speelde, was goed voor de hele productie tegen zijn oude club.

De 32-jarige derdehonkman tekende in de vijfde inning met een man op de honken voor een homerun, goed voor twee punten.

Seth Lugo was eveneens belangrijk voor de Mets. De pitcher hield de beste slagploeg van de MLB zes innings lang in bedwang en stond slechts twee hits toe.

Didi Gregorius was een van zijn slachtoffers. De Amsterdamse korte stop van de Yankees wist in drie slagbeurten het eerste honk niet te bereiken.

Eerste plaats
Ondanks de nederlaag behielden de Yankees de eerste plaats in de American League East met 42 zeges en 19 nederlagen.

Naaste belager Boston Red Sox (44-22) wist niet te profiteren van de uitglijder. De ploeg van Xander Bogaerts verloor met 2-5 van Chicago White Sox. (FOX Sports)