Didi Gregorius (rechts)
Didi Gregorius (rechts) - © ANP

USA Update - Hoofdrollen homerun-helden Gregorius en Albies, Bogaerts verslaat Schoop

13 juni 2018
Didi Gregorius en Ozzie Albies hebben weer van zich laten horen in de MLB.

Gregorius bezorgde New York Yankees met twee homeruns de winst tegen Washington Nationals (3-0). Albies sloeg zelfs een grandslam-homerun, met alle honken bezet, voor Atlanta Braves in de wedstrijd tegen New York Mets (8-2).

Albies
De 21-jarige Albies, geboren op Curaçao, is een van de revelaties van dit seizoen. De Antilliaanse tweedehonkman van de Braves sloeg al zestien homeruns.

Tegen de Mets wist Albies voor de tweede keer in een maand tijd de bal over de hekken te slaan op het moment dat alle honken bezet waren.

Hij deed dat in de zesde inning, bij een achterstand van 2-1. Met zijn vier binnengeslagen tekende hij voor de helft van de Braves-productie.

Gregorius
De Amsterdammer Gregorius liet ook zien dat hij het slaan nog niet verleerd is. De korte stop van de Yankees ramde de bal in de tweede en zesde inning over de hekken. Het waren zijn twee enige hits en binnengeslagen punten.

De international van Oranje was de laatste weken wat minder op dreef na een vliegende start van het seizoen, maar wist voor het eerst sinds 23 mei weer een homerun te slaan.

Bogaerts
In het onderonsje tussen Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) en Xander Bogaerts (Boston Red Sox) was de ploeg uit Massachusetts met 4-6 te sterk.

Bogaerts tekende voor een hit en twee runs. Schoop kwam in de negende inning nog over de thuisplaat voor een run, maar het was niet genoeg voor een positief resultaat.

Cabrera
Bij Detroit Tigers was er slecht nieuws voor Miguel Cabrera. De 35-jarige eerstehonkman scheurde een pees in zijn arm tijdens de 4-6 nederlaag tegen Minnesota Twins.

De elfvoudig All Star en tweevoudig MVP moet een operatie ondergaan, waarna hem maanden aan revalidatietijd staan te wachten. Hij moet zich vervolgens richten op het volgende seizoen.

Woensdag op FOX Sports 6

20:00     MLB: Brewers vs Cubs