ATP Stuttgart: Federer vs. Zverev

Federer aarzelend van start in Stuttgart

13 juni 2018
Roger Federer is een tikje stroef begonnen aan het grasseizoen. De nummer twee van de wereldranglijst had in de tweede ronde van het toernooi in Stuttgart heel wat te stellen met Mischa Zverev.

De dertigjarige Duitser, de nummer 54 van de wereldranglijst, legde het pas in het tweede deel van de partij af tegen de warmgedraaide Zwitser: 3-6, 6-4, 6-2.

De eerste set ging redelijk gelijk op. De soms wat slordige Federer liet vier breakkansen liggen. Zverev benutte in de achtste game zijn eerste breakpoint en haalde daarna op eigen service de eerste set binnen.

In de tweede set werd het spel van Federer iets constanter. In de zesde game brak hij de service van Zverev, die echter het verloren punt meteen weer terugpakte. In de tiende game sloeg de 36-jarige Zwitser alsnog toe. Federer, die in zes onderlinge duels nog nooit verloor van Zverev, kwam in de derde set nauwelijks meer in de problemen.

Federer sloeg het gravelseizoen vrijwillig over. Indien hij in Stuttgart de finale haalt, lost hij de Spanjaard Rafael Nadal weer af als nummer één van de wereldranglijst. (FOX Sports/ANP)