Rusland is voor het oog van het eigen volk vol vertrouwen aan het WK in eigen land begonnen. Het team van bondscoach Stanislav Cherchesov kende erg weinig moeite met het zwakke Saoedi-Arabië: 5-0. Een recordscore voor een openingswedstrijd.

Het eerste doelpunt van dit WK kwam op naam van Iury Gazinsky. De middenvelder van FK Krasnodar kopte in de twaalfde minuut goed binnen.

Nog voor rust werd het 2-0 door een treffer van Denis Tsjerysjev. De aanvaller van Villarreal profiteerde van niet heel doortastend optreden van de defensie en keeper van Saoedi-Arabië.

Tsjerysjev was toen net ingevallen voor de ongelukkig geblesseerd geraakte Alan Dzagoev. De speler van CSKA Moskou leek een zware hamstringblessure te hebben opgelopen.

Saoedi-Arabië stelde er bitter weinig tegenover. Invaller Artem Dzyuba, Tsjerysjev en Aleksandr Golovin mochten er zelfs 5-0 van maken. Vooral de 4-0 was een plaatje, met buitenkant links, van grote afstand.

Rusland won het openingsduel dus met veel gemak en gaat, vanzelfsprekend, aan de leiding in de groep. De andere deelnemers in poule A, Egypte en Uruguay, staan vrijdag tegenover elkaar. (FOX Sports)