Een dag na de klinkende zege in de openingswedstrijd van het gastland tegen Saudi-Arabië (5-0) beginnen Egypte en Uruguay om 14.00 uur aan het andere duel in groep A. Die wedstrijd staat onder leiding van het Nederlandse arbitrageteam van scheidsrechter Björn Kuipers.

Mohamed Salah zal tegen Uruguay op de bank beginnen. De Egyptische sterspeler viel op 26 mei in de verloren finale van de Champions League tegen Real Madrid (1-3) uit met een schouderblessure. Lang werd gespeculeerd of hij wel of niet kon meespelen, maar Salah is nog niet fit genoeg om te starten. 

Eredivisie-onderonsje
Om 17.00 uur begint in Sint-Petersburg het duel in groep B tussen Marokko en Iran. Het duel is een kleine Eredivisie-reünie: Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat (beiden Feyenoord) en Hakim Ziyech (Ajax) bij Marokko, Alireza Jahanbakhsh (AZ) en Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) bij Iran.

Iberische derby 
Om 20.00 uur wordt in groep B de kraker gespeeld tussen grootmachten Spanje en Portugal. De Spanjaarden worden bijgestaan door kersverse bondscoach Fernando Hierro, die na het wegsturen van Julen Lopetegui halsoverkop het stokje overnam. Hoe reageert Spanje tegen Portugal, de regerend Europees kampioen? (FOX Sports/ANP)