Uruguay is met een 0-1 zege begonnen aan het WK.

De ploeg met aanvallers Luis Suárez en Edinson Cavani was in Jekaterinenburg net te sterk voor Egypte, waar de nog niet geheel fitte Mohamed Salah op de reservebank bleef.

Het doelpunt kwam kort voor tijd op naam van José María Giménez. De verdediger van Atlético Madrid kopte in de 89ste minuut raak uit een vrije trap.

De Zuid-Amerikanen zetten met de late zege een grote stap op weg naar de volgende ronde. Rusland en Saoedi-Arabië, van alle deelnemers aan het WK de laagst geklasseerde landen op de wereldranglijst, zijn de andere opponenten in groep A.

Voor Héctor Cúper, bondscoach van Egypte, was dat ook een reden om nog geen risico te nemen met Salah en hem te sparen voor de andere pouleduels.

De sterspeler raakte in de finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid geblesseerd aan zijn schouder bij een duel met Sergio Ramos. Salah hervatte deze week in Rusland de groepstraining.

Het duel in Jekaterinenburg stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers. (ANP)

Iran doet Marokko pijn in extra tijd

15 juni 2018
Iran doet Marokko pijn in extra tijd
Sofyan en Nordin Amrabat, Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi hebben hun eerste poulewedstrijd op het WK met Marokko verloren van het Iran van Alireza...