Sofyan en Nordin Amrabat, Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi hebben hun eerste poulewedstrijd op het WK met Marokko verloren van het Iran van Alireza Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad: 0-1.

Een eigen goal van Aziz Bouhaddouz, in de blessuretijd, werd de ploeg van bondscoach Hervé Renard fataal.

De mandekker van het Duitse St. Pauli kopte onnodig en onbedoeld, maar heel strak, de bal achter zijn keeper Monir El Kaouji.

Blessures
Marokko startte met Ziyech en El Ahmadi, middenvelders van Ajax en Feyenoord. Ook de in Amsterdam geboren Mbark Boussoufa en Nordin Amarabat uit Naarden verschenen aan de aftrap.

Feyenoorder Sofyan Amrabat mocht in de 71ste minuut invallen nadat zijn oudere broer zich had geblesseerd. Alireza Jahanbakhsh, topscorer van de Eredivisie, was één van de aanvallers van Iran. Hij raakte in de slotfase zo geblesseerd dat hij op een brancard het veld af moest.

Ziyech
Marokko startte furieus. Ziyech kreeg een goede kans om zijn ploeg te belonen voor een wervelend openingsoffensief. Hij trapte echter wild over de bal heen.

Nog mooier was de kans die Medhi Benatia kreeg. De verdediger stuitte van dichtbij op Iraanse doelman Alireza Beiranvand.

Iran kwam niet veel verder dan verdedigen, maar had vlak voor rust op voorsprong moeten komen na een counter. Sardar Azmoun mocht vrij op doelman Munir Mohand aflopen, maar miste.

Marokko kon het hoge tempo van de openingsfase maar een klein half uurtje volhouden. De tweede helft was daardoor ook een stuk minder aantrekkelijker dan het eerste bedrijf.

Loodzwaar
De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Bouhaddouz in de extra tijd zijn eigen doelman passeerde. Hij verliet het veld in tranen.

 

Marokko staat na het verlies in Sint-Petersburg voor de loodzware opgave de poulefase nog te overleven. Spanje en Portugal zijn de volgende tegenstanders. (FOX Sports)