Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Bondscoach Van Marwijk en Messi in actie op WK

16 juni 2018
Australië met bondscoach Bert van Marwijk begint om 12.00 uur in Kazan aan het WK voetbal in Rusland met de lastige groepswedstrijd tegen Frankrijk.

De Fransen van bondscoach Didier Deschamps zijn met topspelers als Paul Pogba, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann een van de favorieten voor de eindzege. Bij Australië hoopt 106-voudig international Tim Cahill net als Cristiano Ronaldo in zijn vierde WK op rij te scoren.

Daarna is het om 15.00 uur de beurt aan de verliezend finalist van het WK van vier jaar geleden, Argentinië. De Argentijnen met aanvalsleider Lionel Messi spelen hun eerste wedstrijd in Moskou tegen WK-debutant IJsland. Ajacied Nicolás Tagliafico mag hopen op een basisplek bij de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli.

Bij Peru-Denemarken om 18.00 uur treffen Feyenoorders Renato Tapia en Nicolai Jørgensen elkaar in de Mordovia Arena in Saransk. De Deense bondscoach Age Hareide heeft ook de beschikking over Ajacieden Kasper Dolberg en Lasse Schöne.

Het volle voetbalprogramma wordt om 21.00 uur afgesloten met Nigeria - Kroatië in Kaliningrad. (FOX Sports/ANP)

Veldwijk nieuwe spits van Sparta

16 juni 2018
Veldwijk nieuwe spits van Sparta
Lars Veldwijk heeft een contract getekend bij Sparta Rotterdam. De spits komt over van FC Groningen en tekent een overeenkomst voor één seizoen...