Federer en Kyrgios
Federer en Kyrgios - © FOXSports.NL

Kyrgios enige horde voor Federer op weg naar nummer één-positie

16 juni 2018
Federer is nog één zege verwijderd van het heroveren van de nummer één positie op de wereld. Dan moet de 36-jarige Zwitser zaterdag wel winnen van Nick Kyrgios.

De laatste keer dat de twee tegenover elkaar stonden was in april 2017 in Miami, die wedstrijd was een ware tiebreak-thriller. De Zwitser won toen in drie sets van de Australische Kyrgios: 7-6, 6-7, 7-6. De partij duurde ruim drie uur.

Nummer 1
De Zwitser verzekerde zich in februari in Rotterdam na ruim vijf jaar van een terugkeer als nummer 1 van de wereldranglijst, nadat hij een maand eerder zijn titel op de Australian Open had geprolongeerd. 'King Roger' werd daarmee de oudste nummer 1 ooit.

Hij raakte de koppositie een maand later kwijt toen hij in Miami in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Australische qualifier Thanasi Kokkinakis.

In mei was Federer kortstondig en zonder te spelen weer even de nummer 1, omdat Rafael Nadal in Madrid in de kwartfinale verloor van Dominic Thiem. Nadal pakte die positie een week later weer terug. (FOX Sports)