Met veel moeite heeft Frankrijk het eerste optreden op het WK gewonnen. Het elftal van bondscoach Didier Deschamps brak pas in de slotfase het verzet van een dapper strijdend Australië (2-1).

De videoscheidsrechter speelde en grote rol in het duel tussen één van de favorieten voor de eindzege en het Australië van bondscoach van Bert van Marwijk. Dankzij de videobeelden werd beoordeeld dat Josh Risdon in zijn eigen strafschopgebied toch een overtreding had gemaakt op Antoine Griezmann. De spits van Atletico Madrid benutte de strafschop zelf (1-0).

Australië kwam in de 62e minuut op gelijke hoogte (1-1) door een benutte penalty van Mile Jedinak. Hij mocht van elf meter aanleggen nadat Samuel Umtiti in een vlaag van verstandsverbijstering de bal met de hand had beroerd.

Met dank aan doellijntechnologie was goed zichtbaar dat een inzet van Paul Pogba in de tachtigste minuut via de onderkant van de lat achter de doellijn stuiterde (2-1). (FOX Sports/ANP)

 

Argentinië niet langs IJsland

16 juni 2018
Argentinië niet langs IJsland
Argentinië is met een valse start aan het WK begonnen. De tweevoudig wereldkampioen moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen IJsland (1-1).