Argentinië is met een valse start aan het WK begonnen. De tweevoudig wereldkampioen moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen IJsland (1-1).

Uitgerekend Lionel Messi verzuimde Argentinië aan een zege te helpen. Een dag na de drie treffers van de Portugees Cristiano Ronaldo tegen Spanje (3-3) mocht de grote vedette van FC Barcelona in de 64ste minuut bij een gelijke stand (1-1) een strafschop nemen. Keeper Hannes Halldórsson koos de goede hoek en sloeg de bal uit zijn doel.

Finnbogason
Niet Messi, maar Sergio Agüero schoot de Argentijnen in de negentiende minuut op voorsprong (1-0). Vier minuten later was het al weer gelijk. Alfred Finnbogason, oud-speler van sc Heerenveen, scoorde als eerste IJslander op een WK.

Aan goede aanvallers geen gebrek in Argentinië. Bondscoach Jorge Sampaoli had in zijn basisformatie zelfs geen plek voor sterspelers als Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala van Juventus.

​Kwetsbaar
Defensief was Argentinië wel kwetsbaar. De achterhoede, met Ajacied Nicolás Tagliafico als linksback, zag er niet alleen bij de gelijkmaker slecht uit. Birkir Bjarnason verzuimde te profiteren van een fout van Marcos Rojo en ook Gylfi Sigurdsson miste een fraaie kans.

IJsland vocht voor wat het waard was en speelde naar zijn mogelijkheden. Argentinië deed veel te weinig met het vele balbezit. Gelet op de vele aanvallers van wereldklasse in de selectie kwam de ploeg tot wel heel weinig uitgespeelde kansen. (FOX Sports/ANP)