ATP Stuttgart: Federer vs. Kyrgios

Federer finalist in Stuttgart en terug op één

16 juni 2018
Roger Federer is na een maand weer terug aan kop van de wereldranglijst.

De twintigvoudig grandslamkampioen uit Zwitserland dankt dat aan zijn zege in de halve eindstrijd van het ATP-toernooi van Stuttgart. Federer, als eerste geplaatst, was net iets beter dan de als nummer 4 ingeschaalde Australiër Nick Kyrgios: 6-7 (2), 6-2, 7-6 (5).

Federer, die Roland Garros oversloeg, raakte de eerste plaatsing op de ranking op 21 mei kwijt aan Rafael Nadal. In de finale in Stuttgart neemt hij het zondag op tegen de Canadees Milos Raonic.

Ongelooflijk
Na het winnende punt tegen Kyrgios balde een lachende Federer zijn vuist. "Ik ben dolgelukkig dat ik de eerste plaats weer bereikt heb. Vooral na zo'n geweldige wedstrijd zoals deze. Het is ongelooflijk", aldus de 36-jarige Zwitser, die komende maand Wimbledon voor de negende maal op zijn naam hoopt te schrijven.

In de beslissende tiebreak kwam Federer met twee punten verschil achter. De routinier bewaarde op de belangrijke punten echter zijn rust en sloeg bij zijn eerste wedstrijdpunt direct toe.

​Raonic
"Hij is altijd gevaarlijk, vooral op gras", keek Federer zaterdag vooruit op zijn nieuwe confrontatie met Raonic. Van de dertien eerdere ontmoetingen won Federer er tien. (FOX Sports/ANP)

De finale Federer - Raonic is zondag vanaf 13.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 4

Federer pakt titel in Stuttgart

17 juni 2018
Federer pakt titel in Stuttgart
Roger Federer heeft voor het eerst in zijn rijke carrière de titel op het ATP-toernooi van Stuttgart gewonnen. De Zwitser versloeg Milos Raonic...