Yussuf Poulsen en Christian Eriksen vieren het doelpunt
Yussuf Poulsen en Christian Eriksen vieren het doelpunt - © Pro Shots

Denemarken wint met hakken over de sloot van Peru

16 juni 2018
Denemarken heeft de terugkeer van Peru op het WK verpest.

De Zuid-Amerikaanse ploeg, na 36 jaar terug op de mondiale eindronde, domineerde het duel in de Mordovia Arena van Saransk. De Deense voetballers pakten echter de winst, dankzij een doelpunt na een uur spelen van Yussuf Poulsen: 1-0.

De Zuid-Amerikanen hadden het beste van het spel en kregen volop kansen om te scoren. De grootste was kort voor rust voor Christian Cueva, die na inmenging van de videoarbitrage mocht aanleggen vanaf elf meter.

De Gambiaanse scheidsrechter had niet gezien dat Cueva in het strafschopgebied onderuit was getikt, maar concludeerde na het zien van de tv-beelden op het scherm langs het veld dat hij een strafschop moest geven. Cueva ging zelf achter de bal staan, maar schoot hoog over.

​Poulsen
In de 59ste minuut kwam Denemarken op voorsprong. Poulsen scoorde na een steekpass van Christian Eriksen. De aanvaller van RB Leipzig had de bal ook breed kunnen leggen op de volledig vrijstaande Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen, maar hij passeerde doelman Pedro Gallese zelf in de korte hoek.

Poulsen was een week terug, tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Mexico, met een prachtig schot ook trefzeker namens Denemarken.

Ajacied Lasse Schöne kwam bij de Denen al na 35 minuten in het veld voor de aangeslagen William Kvist, zijn clubgenoot Kasper Dolberg bleef op de bank. Bij Peru ging Feyenoorder Renato Tapia in de slotfase naar de kant. (FOX Sports/ANP)