Titelhouder Duitsland is in mineur aan het WK in Rusland begonnen. In hun openingswedstrijd verloren de Duitsers met 0-1 van Mexico door een goal van PSV'er Hirving Lozano.

Mexico begon ook goed, met direct een uitstekende kans voor Lozano. Doelman Manuel Neuer, dit seizoen lang geblesseerd, was echter bij de les.

De Duitse keeper moest in de eerste helft vaker kordaat optreden, tegen een Mexico dat alles behalve van plan was de regerend wereldkampioen een makkelijke middag te bezorgen.

In de counter waren de Mexicanen levensgevaarlijk en schoten ze een aantal keer als pijlen over het veld, richting een Duitsland in ondertal. In minuut 35 was het op die manier raak: Lozano verraste Neuer in de korte hoek.

Bij PSV sprong de penningmeester alvast juichend uit zijn fauteuil, maar er waren nog 55 minuten te gaan. Een tweede helft brak aan waarin Duitsland drukte en drukte, kansen kreeg, maar de Mexicaanse muur barstte niet en viel al helemaal niet om.

De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio kreeg zelfs mogelijkheden op meer goals, maar in de laatste pass was Mexico erg slordig.

Duitsland verloor één keer eerder zijn openingswedstrijd op het WK. In 1982 verraste Algerije de Mannschaft met 1-2. De Duitsers behaalden dat toernooi overigens wel alsnog de finale, die werd verloren van Italië. (FOX Sports)