Hirving Lozano heeft zich zondag gepresenteerd aan de wereld met zijn doelpunt tegen titelverdediger Duitsland. Mexico won met 0-1, waarna 'Chucky' zijn treffer beschreef als zijn 'belangrijkste doelpunt ooit'.

De PSV'er was niet bij te houden voor de Duitsers en met zijn snelheid stichtte Lozano constant gevaar voor het doel van Manuel Neuer. "We winnen van Duitsland en dan maak ik de winnende treffer. Het is het belangrijkste doelpunt dat ik ooit heb gemaakt", reageerde de 22-jarige Lozano.

De aanvaller werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd door de FIFA. "Hier ben ik erg blij mee maar ik ben vooral erg tevreden en gelukkig met onze prestaties als team. We hebben met ons hart gestreden en het harde werk betaalde zich uit."

Mexico kreeg na de openingstreffer van Lozano nog legio kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar faalde in de afronding. In de slotfase werd het daardoor nog spannend, maar Guillermo Ochoa hield zijn doel schoon.

'Halfslachtig en zonder lef'
De Duitse bondscoach Joachim Löw was geschrokken van het spel van zijn ploeg. "We speelden halfslachtig en zonder lef en als je achter komt tegen Mexico weet je dat het erg moeilijk wordt. We hadden veel moeite met de snelle omschakelingen van de Mexicanen."

"We moeten deze situatie accepteren en hiervan leren", zei Löw, die niet in paniek is na de slechte start van de regerend wereldkampioen. "We weten nu precies wat we moeten doen, de volgende wedstrijd winnen. Ik verwacht wel een reactie van het elftal." (FOX Sports/ANP)