ATP Halle: Haase vs. Sousa

Veerkrachtige Haase overleeft matchpoints in Halle

18 juni 2018
Robin Haase heeft voor sensatie gezorgd in Halle. De Nederlander overleefde drie matchpoints en won van João Sousa: 4-6, 7-5, 6-4.

In de eerste set kreeg Haase liefst vier breakpoints op de eerste servicebeurt van Sousa, maar wist die niet de benutten. Een game later was het aan de andere kant wel raak. De nummer 47 van de wereld kon vervolgens de set uitspelen.

Veerkracht
In het tweede bedrijf hetzelfde verhaal. Waar Haase op 2-2 drie kansen op de service van Sousa onbenut liet, sloeg zijn tegenstander even later wel toe.

Toch liet Haase zich niet van zijn stuk brengen. Bij 5-4 en 40-0 had Sousa drie matchpoints, maar dankzij vijf punten op rij voor de Nederlander werd de set gekeerd en uiteindelijk met 7-5 gewonnen.

In de derde set leek Souza opnieuw aan het langste eind te trekken, maar ook nu gaf Haase niet op. De Nederlander wist zijn eerste matchpoints niet als zijn tegenstander niet te benutten, maar bij de vijfde was het raak. 

De volgende tegenstander van Haase is Roberto Bautista-Agut, die eerder op de dag van Jan-Lennard Struff won.

Federer
Alle ogen in Halle zijn gericht op Roger Federer. De Zwitser pakte in Stuttgart de titel en werd weer nummer één van de wereld. Deze week kan hij zijn 99ste toernooizege pakken, waardoor hij op Wimbledon de honderd kan halen. (FOX Sports)