Engeland is met een 1-2 zege begonnen aan het WK in Rusland. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate leek lang niet verder te komen dan een gelijkspel tegen Tunesië, maar toen sloeg goudhaantje Harry Kane toe in blessuretijd.

Engeland begon heel aardig, maar miste bizar veel goede kansen tegen de Afrikanen. Onder anderen John Stones, Jesse Lingard (twee keer) en Raheem Sterling faalden in de afwerking.

De 0-1 voor de fris voetballende Three Lions viel alsnog, toen Kane een rebound, na een harde kopstoot van Stones, simpel kon binnenwerken.

Er leek niets aan de hand voor de mannen van Southgate, maar toen kreeg Tunesië vanuit het niets een penalty.

Kyle Walker maakte zich breed in het strafschopgebied, Fakhreddine Ben Youssef liep tegen zijn arm aan en de Colombiaanse scheidsrechter Wilmar Roldán zag er een strafschop in.

Ferjani Sassi benutte de buitenkans maar net; Jordan Pickford zat nog aan de inzet van elf meter.

In de tweede helft leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een puntje, maar toen was daar opnieuw de dekselse Kane, die raak kopte: 1-2. (FOX Sports)

Japan verslaat tiental Colombia

19 juni 2018
Japan verslaat tiental Colombia
Colombia moet al vroeg op het WK in de achtervolging. Het elftal van bondscoach José Pékerman kon vooral in de tweede helft van het duel met...