Erik ten Hag
Erik ten Hag - © Pro Shots

Ajax tegen Sturm Graz in voorronde Champions League

19 juni 2018
Ajax neemt het in de eerste voorronde van de Champions League op tegen Sturm Graz. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon dinsdag uitgewezen.

Sturm Graz eindigde afgelopen seizoen op de tweede plek in de Oostenrijkse Bundesliga, achter Red Bull Salzburg. Het is een onbekende tegenstander voor Ajax. Nooit eerder stonden de clubs tegenover elkaar.

De heenwedstrijden in de tweede ronde van de Champions League worden op 24 en 25 juli gespeeld, de returns zijn een week later.

Als Ajax deze ronde overleeft, speelt de ploeg van Erik ten Hag op 7/8 augustus en 14/15 augustus de derde voorronde om een plek in de play-offs. Het heenduel is dan op 21 of 22 augustus en de return volgt op 28 of 29 augustus.

AZ, Vitesse en Feyenoord
AZ en Vitesse loten woensdag voor de tweede voorronde in de Europa League, die op 26 juli begint. De Alkmaarders eindigden afgelopen seizoen op de derde plaats, terwijl de Arnhemmers de play-offs om Europees voetbal wonnen.

Bekerwinnaar Feyenoord begint in de derde voorronde van de Europa League en speelt op 9 augustus de heenwedstrijd van het tweeluik. Een week later staat de return op het programma. De loting voor die wedstrijd vindt plaats op 23 juli. (FOX Sports/ANP)