Colombia treurt na verlies

Japan verslaat tiental Colombia

19 juni 2018
Colombia moet al vroeg op het WK in de achtervolging. Het elftal van bondscoach José Pékerman kon vooral in de tweede helft van het duel met Japan niet camoufleren dat het nagenoeg de hele wedstrijd met een man minder voetbalde (1-2).

Carlos Sánchez kreeg al in de vierde minuut een rode kaart voor een handsbal in zijn eigen strafschopgebied. In de rijke geschiedenis van het WK werd alleen José Batista een keer sneller van het veld gestuurd. De Uruguayaan moest al na 55 seconden vertrekken in een duel met Schotland op het WK van 1986 in Mexico.

Sánchez kreeg niet alleen een rode kaart voor zijn handsbal. Japan mocht ook een strafschop nemen. Shinji Kagawa, spelend voor Borussia Dortmund, maakte geen fout vanaf elf meter (0-1). Ook met een man minder bleef Colombia aanvankelijk minimaal gelijkwaardig aan Japan.

Vlak voor rust leidde Radamel Falcao de gelijkmaker in. De spits ging in zijn eerste WK-wedstrijd ooit gretig naar de grond en verdiende zo een vrije trap. Vervolgens gokte Juan Fernando Quintero er op dat de Japanners die een muur vormden niet op de grond zouden blijven staan. Dat pakte goed uit. Want zijn laag genomen vrije trap eindigde in het uiterste hoekje van het doel: 1-1.

James Rodríguez
Colombia startte zonder James Rodríguez. De topscorer van het vorige WK in Brazilië was nog maar net hersteld van een kuitblessure. Santiago Arias (PSV) en Davinson Sánchez (ex-Ajax) verschenen wel aan de aftrap. Beide verdedigers zagen Japan na rust sterker en sterker worden.

Bondscoach Pékerman koos na een uur alsnog voor Rodríguez nadat zijn ploeg tot twee keer toe aan een tweede tegentreffer was ontsnapt. De wissel leverde niet het gewenste resultaat op. Yuya Osako beloonde Japan in de 73e minuut met een kopbal voor een veldoverwicht. (ANP)

Senegal is Polen te slim af

19 juni 2018
Senegal is Polen te slim af
Poule H kan met verve een stuntgroep worden genoemd. Na de eerdere zege van Japan op Colombia, troefde ook Senegal het hoger aangeslagen Polen...