Rusland staat met twee overwinningen, en een doelsaldo van acht goals voor en eentje tegen, met duidelijke cijfers zo goed als zeker in de volgende ronde van het eigen WK. Egypte werd in de tweede groepswedstrijd erg simpel aan de kant gezet: 3-1.

De eerste helft stond bol van passie en drang aan beide zijden, maar er vielen geen goals.

In de tweede helft werd er juist snel gescoord. Ahmed Fathi kreeg de bal verkeerd op het been en zag het leer tergend langzaam langs zijn eigen keeper Mohamed Elshenawy rollen: 1-0.

Het was alweer het vijfde eigen doelpunt dit WK, het record staat op zes, uit 1998.

Salah
Na een aardige mogelijkheid voor de herstelde Mohammed Salah, die een basisplaats had maar verder niet echt opviel, kwamen de Russen op 2-0 door een goed uitgespeelde aanval, bekroond door Denis Cheryshev.

Niet lang daarna maakte Artem Dzyuba de derde voor Rusland. Het slotakkoord was voor Salah, die een terechte penalty (na raadplegen van de VAR) benutte: 3-1.

De ploeg van bondscoach Stanislav Cherchesov plaatste zich zo voor het eerst - zo goed als zeker - voor de volgende ronde van een WK. Tenzij Saoedi-Arabië nog voor een daverende stunt zorgt in deze poule, waar ook Uruguay nog deel van uitmaakt.

Egypte, met smaakmaker Salah, kan na twee nederlagen officieus naar huis. (FOX Sports)