Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

USA Update - 700 MLB-wedstrijden voor Nederlands recordhouder Gregorius

20 juni 2018
Didi Gregorius van New York Yankees heeft zijn 700ste wedstrijd in de MLB gevierd met een 7-2 zege op Seattle Mariners.

Met het fraaie aantal is de Amsterdamse korte stop Nederlands recordhouder op het hoogste platform.

Gregorius maakte in 2012 zijn debuut in de Major League voor Cincinnati Reds. De Oranje-international verdedigde vervolgens twee seizoenen de kleuren van Arizona Diamondbacks, voordat hij in 2015 in New York neerstreek.

De binnenvelder heeft de laatste jaren met zijn indrukwekkende prestaties bij de Yankees zelfs zijn voorganger, clublegende Derek Jeter, bijna doen vergeten.

Tijdens het lopende seizoen staat de Speler van de Maand april op veertien homeruns en veertig binnengeslagen punten in 65 wedstrijden. Vorig jaar kwam hij - in zijn beste seizoen tot op heden - tot 25 dingers en 87 RBI’s in 136 duels.

Tegen de Mariners hield hij zich rustig met één hit in vier slagbeurten. Hij zag dat Giancarlo Stanton, Miguel Andujar, Aaron Hicks en Gleyber Torres met homeruns genoeg punten verzorgden, terwijl pitcher Domingo German onbespeelbaar was met negen strike-outs in zeven innings. (FOX Sports)

De tweede wedstrijd tussen New York Yankees en Seattle Mariners zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 6