Uruguay heeft ook zijn tweede wedstrijd op het WK in Rusland gewonnen. Het Zuid-Amerikaanse land versloeg Saoedi-Arabië (1-0) en plaatste zich daarmee meteen voor de achtste finales.

Door het resultaat in Rostov is Rusland ook zeker van de tweede fase van het WK. Het gastland won een dag eerder al voor de tweede keer, ten koste van Egypte.

Luis Suárez speelde weer eens een belangrijke rol bij Uruguay. De aanvaller van Barcelona, voormalige speler van onder meer FC Groningen en Ajax, nam al na 23 minuten de 1-0 voor zijn rekening.

Blunder
Ongetwijfeld na overleg met keeperstrainer Frans Hoek had de Arabische bondscoach Juan Antonio Pizzi besloten zijn doelman te vervangen.

Abdullah Al-Mayouf, die in het vorige duel met Rusland vijf treffers tegen kreeg, moest plaatsmaken voor Mohammed Al-Owais.

Deze ging echter opzichtig in de fout bij het doelpunt van Suárez, door onder een hoekschop door te lopen. In zijn honderdste interland kreeg de spits zijn eerste goal van het toernooi daarmee in de schoot geworpen.

Uruguay speelt nog tegen Rusland om de eerste plaats in de groep. De ontmoeting tussen de Saoedi's en Egypte doet niet meer ter zake. (FOX Sports/ANP)