IJsland kan tegen Nigeria waarschijnlijk geen beroep doen op Jóhann Berg Gudmundsson. De aanvaller viel tijdens het eerste groepsduel met Argentinië (1-1) geblesseerd uit.

"Hij is in goede handen en het gaat elke dag iets beter", zei bondscoach Heimir Hallgrimsson een dag voor de krachtmeting met de Afrikanen in Volgograd. "Maar ik zal niet ontkennen dat de kans heel klein is dat hij kan spelen."

IJsland hield Argentinië op 1-1 en zet bij winst op Nigeria een grote stap richting de knock-outfase. Bij het EK-debuut twee jaar geleden verrasten de eilandbewoners al met een plek in de kwartfinales. "Iedereen is bij ons gelijk, niemand wil alleen in de schijnwerpers staan", verklaarde Hallgrimsson het succes van zijn ploeg. "Daardoor boeken deze jongens zulke goede resultaten."

De 27-jarige Gudmundsson speelde tussen 2009 en 2014 voor AZ. Afgelopen seizoen wist de IJslander zich met Burnley te plaatsen voor Europees voetbal. (ANP)

Wout Faes trekt naar KV Oostende

21 juni 2018
Wout Faes trekt naar KV Oostende
Wout Faes is de komende jaren te bewonderen in het shirt van KV Oostende. De Belgische verdediger is een driejarig contract overeengekomen met...