Iran baalt na het verlies tegen Spanje
Iran baalt na het verlies tegen Spanje - © Pro Shots

Viral Friday - Het mooiste van het internet

22 juni 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten het internet op zijn kop?

​1. De mooiste inworp van het WK 
'Een kusje op de bal, nog even naar de hemel kijken en dan de bal de zestien in gooien', zal Milad Mohammadi gedacht hebben in de slotfase van Iran - Spanje. Het liep anders.

Vlak voor het laatste fluitsignaal hoopten de Iraniërs nog via een verre inworp gevaarlijk te worden in de zestien van doelman David de Gea, maar Mohammadi zette zichzelf met een bizarre (poging tot een) inworp compleet voor schut. 

​2. 'HurriKane' in Leeds
Harry Kane bezorgde Engeland in de absolute slotfase tegen Tunesië alsnog de overwinning. Of de Engelse supporters daar blij mee waren? Oordeelt u zelf. 

3. Imker Finnbogason
Bij het duel tussen Engeland en Tunesië in Volgograd was er veel overlast van muggen. Alfred Finnbogason, die het vrijdag met IJsland in Volgograd opneemt tegen Nigeria, is beter voorbereid.

4. Japanners maken zich geliefd
De nationale ploeg van Japan begon het WK uitstekend door in de eerste groepswedstrijd Colombia te verschalken (1-2). Na het laatste fluitsignaal lieten ook de supporters zich van hun beste kant zien. 

5. Deense tactiek gelekt
Christian Eriksen bewees tijdens de wedstrijd tegen Australië met een doelpunt maar weer eens zijn meerwaarde voor de Deense ploeg. Volgens BBC's ​Match of the Day werkt de tactiek van de Scandinaviërs perfect.

6. Fortuna maakt komt Novakovich wereldkundig
Ook buiten alle WK-gekte gaat de voetbalwereld gewoon verder. Zo verzekerde promovendus Fortuna Sittard zich deze week van de diensten van Andrija Novakovich. De Amerikaan, die afgelopen seizoen negentien keer het net vond in de Jupiler League namens Telstar, wordt gehuurd van Reading FC. 

Fortuna verzon een originele manier om de komst van de spits aan te kondigen: ze gebruikten het spelletje Online Soccer Manager. 

(FOX Sports)