Brazilië heeft haar tweede groepswedstrijd op de valreep gewonnen. De defensie van Costa Rica bleek lang niet te kraken, tot Philippe Coutinho en Neymar in de slotfase alsnog toesloegen: 2-0.

Tot vlak voor het einde leek een beslissing van arbiter Björn Kuipers het moment van de wedstrijd te worden. De leidsman wees na een duik van Neymar naar de penaltystip, maar draaide deze beslissing na het bekijken van de videobeelden terug. 

Zo leek ook de tweede groepswedstrijd van Brazilië in een remise te eindigen, maar in de blessuretijd maakte Coutinho zijn tweede treffer van het toernooi om de ​Goddelijke Kanaries ​alsnog de volle buit te bezorgen. Luttele minuten later besliste Neymar met zijn eerste doelpunt het duel door de tweede binnen te tikken.

Eenrichtingsverkeer
Het eerste bedrijf leverde slechts één poging tussen de palen op. In de tweede helft kantelde het spelbeeld volledig: de Brazilianen creëerden kans na kans, maar vonden telkens Keylor Navas op hun pad.

Daartegenover stond geen enkel schot op doel van Costa Rica. Dankzij een sterk defensief blok mochten ze lang blijven hopen op een stunt, maar door de late nederlaag zijn de Costa Ricanen nu alsnog uitgeschakeld.

Later vandaag gaan Servië en Zwitserland uitvechten wie de andere voornaamste kanshebber op een plek in de volgende ronde wordt. Servië won het eerste duel met 0-1 van Costa Rica, Zwitserland speelde met 1-1 gelijk tegen Brazilië. De twee trappen om 20.00 uur af in Kaliningrad. (FOX Sports)