ATP Halle: Federer vs. Ebden

Federer strijdend naar halve finale Halle

22 juni 2018
Roger Federer is nog steeds in de race voor zijn tiende toernooiwinst in Halle. In de kwartfinale bood de Australiër Matthew Ebden taai tegenstand, maar de Zwitser pakte toch de winst: 7-6 (2), 7-5.

De 36-jarige Zwitser trof Ebden, de nummer zestig van de wereld, nog nooit. Op weg naar de halve finale in Halle wist hij dus niet wat hij moest verwachten. Het bleek nog een lastige klus voor Federer, die straks op Wimbledon voor zijn negende titel gaat.

Federer kreeg in de eerste set één breakkans maar greep deze niet. Ebden wist in totaal slechts vier punten te maken in de servicegames van de Zwitser en een tiebreak moest dus de beslissing brengen. Federer was daarin veel sterker dan de Australiër.

In het vervolg regende het breaks aan beide kanten. Op 5-4 serveerde Ebden voor de set maar knokte Federer zich toch weer terug om met 7-5 de wedstrijd te winnen. (ANP)

 

 

'Misa' Krajicek kondigt rentree aan

22 juni 2018
Michaëlla Krajicek gaat het opnieuw proberen. De 29-jarige Krajicek is zo goed als hersteld van haar zesde knieoperatie en maakt volgende maand...