ATP Halle: Federer vs. Kudla

Federer ten koste van Kudla naar finale Halle

23 juni 2018
Roger Federer heeft zich geplaatst voor de finale van het grastoernooi van Halle. De Zwitserse nummer één van de wereld rekende in twee sets af met Denis Kudla: 7-6 (1), 7-5.

Federer jaagt op zijn tiende titel op het toernooi van Halle. De Zwitser maakte tegen de Amerikaanse nummer 109 van de wereld het verschil in de eerste set pas in de tiebreak, waarin hij uitliep naar een 6-0 voorsprong. 

In de tweede set pakte Federer een late break op 5-5, waarna hij voor de wedstrijd mocht serveren. Daarin sloeg hij meteen toe op zijn eerste matchpoint.

Borna Coric
In de finale treft Federer de Kroaat Borna Coric. De Kroaat zag zijn tegenstander Roberto Bautista Agut opgeven nadat hij ongelukkig onderuit was gegaan. De Spanjaard stond op dat moment 3-2 voor in de eerste set.

Federer moet de finale in Halle winnen om zijn nummer één positie op de wereldranglijst vast te houden. Die positie nam hij afgelopen zaterdag over van zijn rivaal Rafael Nadal nadat hij de finale van het grastoernooi in Stuttgart had bereikt. (FOX Sports/ANP)