België voldoet op het WK voorlopig aan de hoge verwachtingen van de eigen aanhang. 'De Rode Duivels' maakten indruk in de tweede groepswedstrijd en versloegen Tunesië met maar liefst 5-2.

Romelu Lukaku en Eden Hazard scoorden tweemaal in het stadion van Spartak Moskou. Lukaku leidt nu samen met Cristiano Ronaldo het klassement voor topscorers op het WK. Beide aanvallers hebben in twee duels al viermaal gescoord.

De andere treffer kwam op naam van invaller Michy Batshuayi. Dylan Bronn en Wahbi Khazri deden tussendoor namens Tunesië nog wat terug, maar echt spannend is het duel eigenlijk nooit geweest. België had na een kwartier spelen al een marge van twee doelpunten te pakken.

Aanvallend viel België alleen te verwijten dat het met de koelbloedige Lukaku en de soms ongrijpbare Hazard en Kevin De Bruyne niet nog meer scoorde. De ploeg van de Spaanse bondscoach Roberto Martínez verdedigde daartegenover naf en toe ook slordig. Tunesië wist dat echter onvoldoende af te straffen.

Eerste opdracht bijna voldaan
België, dat het WK opende met een zege op Panama (3-0), kan een plaats in de achtste finales nauwelijks meer ontgaan. Als Panama zondag niet stunt tegen Engeland, dan is de eerste opdracht op de mondiale eindronde al voldaan. In dat geval strijden België en Engeland donderdag tijdens een onderling duel om de groepswinst. (FOX Sports/ANP)