Het WK-duel tussen Senegal en Japan heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar op 2-2 in Jekaterinenburg.

Ongeslagen
Zo bleven Senegal en Japan ongeslagen op het WK in Rusland. De formatie uit Afrika opende het WK met een zege op Polen (1-2).

Japan hield ook enigszins verrassend drie punten over aan de ontmoeting met Colombia (1-2), dat nagenoeg de hele wedstrijd met tien man voetbalde.

Sadio Mané bracht Senegal in de elfde minuut op voorsprong. De aanvaller van Liverpool hoefde weinig te doen voor die treffer. De Japanse doelman Eiji Kawashima stompte de bal tegen zijn scheenbeen en was vervolgens kansloos. Takashi Inui maakte in de 34ste minuut met een geplaatst schot gelijk (1-1).

Moussa Wagué bracht Senegal in de 71ste minuut voor de tweede keer op voorsprong, maar zeven minuten later was het alweer gelijk.

​Honda
De ingevallen Keisuke Honda profiteerde van een fout van Khadim N'Diaye, de keeper van Senegal. De oud-speler van VVV-Venlo stond nog geen zes minuten op het veld toen hij de bal van dichtbij tegen de touwen joeg.

Senegal domineerde in de openingsfase, maar moest vervolgens toestaan dat Japan steeds beter in de wedstrijd kwam. De Aziaten kregen in de tweede helft bij een gelijke stand (1-1) twee uitstekende kansen om de leiding te nemen.

Yuya Osako stond helemaal vrij voor het doel maar trapte over de bal. Inui mocht bijna voor de tweede keer juichen. De aanvaller raakte echter de lat. (FOX Sports/ANP)