Colombia heeft zich gerevancheerd voor de blamage tegen Japan en Polen simpel met 3-0 verslagen. Yerry Mina, Radamel Falcao en Juan Cuadrado scoorden voor de Zuid-Amerikanen.

Polen wist zich níet te revancheren voor de nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal (1-2) en is daarmee uitgeschakeld.

Colombia heeft de kansen op een plaats in de achtste finales wel nog in eigen hand. De formatie heeft slechts één puntje minder dan Senegal en Japan.

James Rodríguez
Bij Colombia keerde de van een spierblessure herstelde James Rodríguez terug in de basisformatie. De topscorer van het vorige WK in Brazilië was tijdens het verloren eerste duel met Japan (1-2) slechts klaar voor een invalbeurt.

Rodríguez stond in de veertigste minuut aan de basis van de openingstreffer van Mina. Deze verdediger had de bal voor het inkoppen na een afgemeten voorzet van de spelmaker van Bayern München.

De voorsprong van Colombia was verdiend. Polen slaagde er nauwelijks in de grote vedette Robert Lewandowski te bereiken. De spits kwam in de hele wedstrijd niet verder dan twee doelpogingen. Dat was er nog eentje meer dan tijdens het eerste WK-duel met Senegal.

Dominantie
Colombia domineerde met Santiago Arias van PSV in de gelederen. Maar de formatie liet zich ook zo opzwepen door de vele fanatieke landgenoten op de tribune dat het zich in alle ijver regelmatig voorbij liep.

Colombia besliste het duel in de laatste twintig minuten. Eerst trof Radamel Falcao doel, daarna Juan Cuadrado op aangeven van Rodriguez die nu bij tien van de laatste veertien treffers van zijn land op het WK betrokken is geweest.

Colombia sluit de groepsfase donderdag af tegen Senegal. (FOX Sports)