Kastaneer (bron: NAC Breda)
Kastaneer (bron: NAC Breda) - © FOXSports.NL

Kastaneer voor twee seizoenen naar NAC

25 juni 2018
NAC Breda heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Na Pelé van Anholt tekent nu ook Gervane Kastaneer een contract in Breda.

De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van 1. FC Kaiserslautern, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Kastaneer kwam afgelopen seizoen slechts tot tien duels namens de Duitsers.

Eerder kwam Kastaneer in Nederland uit voor ADO Den Haag, FC Dordrecht en FC Eindhoven. 

Multifunctioneel
"Met het contracteren van Gervane hebben we een gewenste versterking voor onze aanval binnen. Hij is een fysiek sterke speler met veel loopvermogen die op iedere positie in de aanval uit de voeten kan, met een voorkeur voor de elf-positie", aldus technisch directeur Hans Smulders.

"Daarnaast is hij een voetballer die ondanks zijn jonge leeftijd de nodige ervaring in de Eredivisie heeft. Wij zien veel potentie en kwaliteiten in hem en zijn blij dat hij zijn loopbaan wil vervolgen in Breda."

'Veel gehoord over de club'
​"Ik heb de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd en ik was direct enthousiast over deze club. Vandaar dat ik blij ben dat ik vandaag heb kunnen tekenen voor twee seizoenen", zo laat Kastaneer optekenen.

"Spelen voor NAC is een mooie stap in mijn carrière. Ik heb veel over de club gehoord en ga de komende twee seizoenen alles geven, waarbij ik natuurlijk hoop op veel doelpunten en assists."

Van Hooijdonk
Naast de versterkingen van buitenaf contracteert NAC ook een speler binnen de eigen gelederen. Sydney van Hooijdonk heeft een handtekening gezet onder een driejarig contract.

De 18-jarige aanvaller, die in het hoogste jeugdteam afgelopen seizoen 25 doelpunten maakte, sluit aan bij de eerste selectie in de voorbereiding. Sydney van Hooijdonk is de zoon van Pierre van Hooijdonk, die vroeger ook voor de club uit Breda speelde. (FOX Sports)