Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij - © Pro Shots

Van Nistelrooij volgt Van Bommel op als coach PSV onder 19

25 juni 2018
Ruud van Nistelrooij is de nieuwe coach van PSV onder 19, zo meldt PSV op de website. De 41-jarige Brabander volgt Mark van Bommel op, die op zijn beurt het eerste elftal gaat leiden. Na twee seizoenen als individueel coach en assistent, kiest de voormalig topvoetballer nu voor een rol als hoofdcoach.

Uitdaging

De ex-topschutter kijkt uit naar het nieuwe avontuur: “Hoe zo’n traject precies verloopt is niet exact te plannen, maar ik heb er goed over nagedacht en er uitgebreid over gesproken met een aantal mensen. Dit is een mooi moment om deze klus op me te nemen. Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze functie met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan.”

Boegbeeld

Algemeen directeur Toon Gerbrands is zeer tevreden met de keuze voor Van Nistelrooij. “Ruud is onlangs bij ons gekomen om te vertellen dat hij er voor open stond om zelf een team te gaan trainen en coachen”, vertelt Gerbrands. “Dat we hem nu al in deze rol kunnen inpassen, komt uitstekend uit. We zijn blij dat zo’n boegbeeld zich in deze rol wil doorontwikkelen.” Van Nistelrooij heeft afgelopen seizoen enkele dagen per week ervaring opgedaan als assistent-trainer onder Phillip Cocu. “Door zijn nieuwe functie is een structurele bijdrage in de staf van Mark van Bommel niet mogelijk, maar de lijnen blijven kort en wanneer mogelijk zal Ruud ook zijn gezicht aan de profzijde van De Herdgang laten zien. Dat heeft hij met Mark al afgesproken.”

Assistent

Bij het hoogste jeugdelftal van de Eindhovenaren krijgt Van Nistelrooij assistentie van Tim Wolf (29), die deze zomer aan zijn tiende seizoen als jeugdtrainer bij PSV begint. De huidige landskampioen hoopt de opvolger van Wolf bij PSV onder 14 op korte termijn te presenteren. (FOX Sports)