De analisten over Wout Weghorst
De analisten over Wout Weghorst - © FOXSports.NL

Zo denken onze analisten over Wout Weghorst

25 juni 2018
Wout Weghorst heeft de tongen dit seizoen flink losgemaakt. Zowel binnen als buiten het veld was de topschutter van AZ meerdere malen letterlijk spraakmakend.

Hans Kraay
Eerder dit seizoen sprak Hans Kraay jr. tijdens De Tafel van Kees zijn bewondering over Weghorst uit. Met name over de manier waarop Weghorst in zichzelf investeert kon Kraay bekoren.

Vincent Schildkamp
Tijdens een aflevering van Natafelen waren de meningen over de potentie van Weghorst verdeeld. Willem Vissers noemde hem al een man met ballen, en volgens Kees Jansma is de spits van AZ onnavolgbaar, irritant en succesvol. 

FOX Sports-commentator Vincent Schildkamp weet niet of Weghorst hogerop kan. "Ik zie hem niet naar het buitenland gaan, misschien kan hij nog een stapje maken in Nederland."

Kenneth Perez ziet de boomlange doelpuntenmachine juist slagen bij een middenmoter in de Bundesliga, maar daar is Schildkamp het niet mee eens.

"Er wordt in Duitsland met een tempo en een kracht gespeeld,” aldus Schildkamp. "Dat is lichtjaren verschil met de Eredivisie. Daar zie ik hem niet zo 1,2,3 in mee hobbelen."

 

Kenneth Perez
De beleving van Wout Weghorst staat nooit ter discussie. Volgens Kenneth Perez kan die passie de AZ-spits een mooie loopbaan opleveren.

"In de kleine ruimte heeft Weghorst het lastig, maar met een hele, héle goede mentaliteit kan je ook ver komen", aldus Perez in Dit was het Weekend.

"Er zijn nog veel momenten waarbij je ziet dat hij beperkt is, maar hij benut zijn goede punten nu optimaal."

Emotionele Weghorst
Wout Weghorst viel dit seizoen niet alleen op door zijn doelpuntenproductie en zijn debuut in het Nederlands elftal. Vaak wordt hem verweten te 'dramatisch' en te emotioneel te zijn. Daarover verklaarde Weghorst tijdens ​De Tafel van Kees ​vorig jaar het volgende.

Wolfsburg
Maandag meldde het Noordhollands Dagblad dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Weghorst bij VfL Wolfsburg tekent. In tegenstelling tot wat Max Huiberts aan FOX Sports liet weten, zou Weghorst volgens de regionale krant al afscheid hebben genomen van zijn teamgenoten. (FOX Sports)