Spanje en Portugal hebben zich na een bizarre slotfase geplaatst voor de achtste finales. De Spanjaarden kwamen vlak voor tijd op 2-2 tegen Marokko, terwijl Portugal juist in de slotfase de 1-1 om de oren kreeg.

Door de gelijke spelen eindigt Spanje als eerste in de groep, wat betekent dat ze in de achtste finale niet Uruguay, maar Rusland treffen. Portugal neemt het daardoor dus op tegen de winnaar van groep A. 

Spanje - Marokko
Khalid Boutaib choqueerde Spanje door na een kwartier Marokko op voorsprong te schieten. Lang keken de Spanjaarden niet tegen die achterstand aan, want Isco pegelde luttele minuten later de gelijkmaker tegen de touwen.

Spanje ging daarna lang op zoek naar de bevrijdende tweede treffer, maar die viel wonder boven wonder aan de andere kant. Invaller Youssef En-Nesyri stak bij een corner met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit en kopte Marokko op 1-2.

Invaller Iago Aspas maakte in de blessuretijd de cruciale 2-2. De treffer werd wegens vermeend buitenspel nog bestudeerd door de VAR, maar uiteindelijk wel goedgekeurd.

Iran - Portugal
Voor Portugal was er lang geen vuiltje aan de lucht en de spanning verdween al helemaal toen Ricardo Quaresma zijn ploeg op wonderschone wijze op voorsprong bracht. De aanvaller krulde de bal met buitenkant voet schitterend binnen.

Iran moest zodoende op zoek naar doelpunten, maar leek lang niet bij machte een doorgang te forceren. In de slotfase kwam die er alsnog: Karim Ansarifard benutte een strafschop. De overtreding die eraan voorafging werd - net als bij Spanje - bestudeerd door de VAR.

Seconden later kreeg Iran zelfs nog dé kans om de allesbeslissende 2-1 binnen te schieten, maar die inzet verdween in het zijnet. Bij een overwinning zou Iran doorstromen naar de achtste finale en had Portugal naar huis gemoeten. (FOX Sports