Bert van Marwijk is met zijn Australië uitgeschakeld
Bert van Marwijk is met zijn Australië uitgeschakeld - © Pro Shots

Salonremise Denemarken en Frankrijk, Van Marwijk naar huis

26 juni 2018
Bert van Marwijk is met Australië uitgespeeld op het WK. De 'Socceroos' verloren met 0-2 van Peru en zagen Denemarken en Frankrijk met 0-0 gelijkspelen.

Australië moest zelf winnen en hopen op een Franse zege om nog aanspraak te maken op de achtste finale. 

Die taak werd een stuk lastiger toen Carrillo na dik een kwartier spelen een afvallende bal in een keer stijlvol in de verre hoek schoot. Australië bepaalde daarna het spel, had de bal en trok vol ten aanval tegen de naar achteren leunende Peruanen. De kansen waren echter niet besteed aan Tom Rogic, Mathew Leckie en Trent Sainsbury.

Vlak na rust zette Paolo Guerrero zijn ploeg op 0-2 en verdween de hoop van de Australiërs op een stunt.

Denemarken - Frankrijk
Uiteindelijk was een overwinning van de Australiërs ook niet afdoende geweest omdat Denemarken en Frankrijk dus in een flets duel beiden niet tot scoren kwamen.

Frankrijk wist vooraf dat het bij een gelijkspel zeker was van de groepswinst en Denemarken had aan een punt voldoende om Australië achter zich te houden. 

Beide ploegen deden geen moeite om te camoufleren dat niet verliezen belangrijker was dan risico's nemen om te winnen. Doelpogingen waren schaars, kansen waren al helemaal een zeldzaamheid. Zo overtuigde de ploeg van Franse bondscoach ook in het derde groepsduel niet, maar pakte het wel de groepswinst. (FOX Sports/ANP)