Argentinië is aan uitschakeling ontsnapt in de laatste groepswedstrijd tegen Nigeria. Marcos Rojo zorgde pas in de 86e moment voor grote opluchting bij de tweevoudig wereldkampioen: 1-2.

Lionel Messi brak na elf minuten de ban voor de Argentijnen. De ster schoot op aangeven van Éver Banega mooi raak en bracht de Zuid-Amerikanen in feeststemming.

Die stemming sloeg in de tweede helft compleet om na een benutte penalty van Nigeriaan Victor Moses. Scheidsrechter Cüneyt Çakir wees na een vermeende overtreding van Javier Mascherano tot grote Argentijnse onvrede naar de stip.

Door de gelijkmaker zou Nigeria virtueel doorstromen naar de achtste finale en dus moest Argentinië op zoek naar een tweede treffer. Die vond het in de slotfase, toen Marcos Rojo de bal fraai raak volleerde en het Argentijnse kamp deed ontploffen.

IJsland - Kroatië
In Rostov aan de Don greep Kroatië dankzij een 1-2 overwinning op IJsland de groepswinst. Zonder enkele belangrijke spelers wonnen de Kroaten met 2-1 van IJsland, dat voor zijn laatste kans streed.

Milan Badelj had Kroatië op voorsprong gezet, waarna de droom van IJsland in duigen leek te vallen. Gylfi Sigurdsson zette zijn land echter via een penalty weer op gelijke hoogte, waardoor een stunt alsnog een mogelijkheid was.

In de slotfase kreeg Kroatië door de hoge IJslandse druk meer ruimte en die werd benut door Ivan Perisic. De vleugelaanvaller schoot fraai raak en bepaalde zo de eindstand op 1-2 in het voordeel van de Kroaten. (FOX Sports/ANP)

 

Zweden verrassende groepswinnaar

27 juni 2018
Zweden verrassende groepswinnaar
Zweden is de nummer één in poule F geworden na een zeer verrassende 0-3 overwinning op Mexico. Beide landen hebben zich daardoor geplaatst voor...