Is de uitschakeling van Duitsland een incident?

Wereldkampioen Duitsland uitgeschakeld

27 juni 2018
De kwalificatiestrijd in poule F van het WK voetbal in Rusland heeft een sensationele afloop gekregen. Wereldkampioen Duitsland redde het niet. De ploeg van bondscoach Joachim Löw ging met 2-0 onderuit tegen Zuid-Korea.

Was sich liebt...
Voor de verandering was het niet Duitsland, maar Zuid-Korea dat scoorde in blessuretijd. De scheidsrechter dacht nog even dat Kim Young-gwon buitenspel stond, maar de Nederlandse videoscheidsrechter Danny Makkelie zag dat dit niet het geval was. Nog dieper in blessuretijd maakte Son Heung-min de afgang van de Duitsers compleet.

Groepswinnaar Zweden
Zweden pakte de verrassende groepswinst met een royale zege van 0-3 op Mexico, dat nog zonder puntverlies was. De Scandinaviërs eindigden dankzij de indrukwekkende overwinning op zes punten.

Mexico dringt door
Door een minder doelsaldo gaat Mexico als nummer twee door naar de achtste finales. De Mexicanen mochten Zuid-Korea dankbaar zijn. Bij winst van Duitsland was Mexico met zes punten toch uitgeschakeld geweest.

Duitsland heeft een slechte traditie in stand gehouden door als regerend wereldkampioen in de groepsfase te worden uitgeschakeld. Frankrijk in 2002, Italië in 2010 en Spanje in 2014 ondergingen hetzelfde lot.

Daarmee is Die Mannschaft voor het eerst in tachtig jaar uitgeschakeld in de groepsfase van een WK. De Duitsers eindigden zelfs op de laatste plaats in Groep F. (FOX Sports)