Sardar Azmoun
Sardar Azmoun - © ANP

Ook Azmoun (23) stopt als Iraans international

28 juni 2018
Na Reza Ghoochannejhad beëindigt ook de Iraanse spits Sardar Azmoun (23) zijn interlandcarrière.

De 23-jarige speler van Rubin Kazan stopt als international vanwege beledigingen aan zijn adres, die zijn moeder geen goed hebben gedaan. "Sommige zaken in het leven zijn belangrijker dan voetbal", stelt de aanvaller van het Russische Roebin Kazan.

Azmoun slaagde er niet in zich te plaatsen met Iran voor de achtste finales op het WK in Rusland. Met vier punten uit drie duels tegen Marokko, Spanje en Portugal was het land wel dichtbij.

"We verdienden het niet om daarna zo afgebrand te worden door sommige onaardige mensen", schrijft Azmoun op zijn socialemedia-accounts. "Mijn moeder is net hersteld van een ernstige ziekte en ik was gelukkig. Door de kwetsende woorden van mensen over mij is haar gezondheid echter weer achteruitgegaan."

"Dat brengt mij in een moeilijke positie waarin ik een keuze moet maken. En ik kies voor mijn moeder", aldus Azmoun, die op zijn negentiende zijn debuut maakte voor Iran. Hij speelde bijna veertig interlands waarin hij meer dan twintig keer wist te scoren. (FOX Sports/ANP)