De droom van Lionel Messi is voorbij, die van Antoine Griezmann gaat nog even door. Een sterk Frankrijk zette Argentinië in de eerste achtste finales van dit WK opzij: 4-3.

Argentinië begon zoals het land ook in de groepswedstrijden speelde: defensief wankel en niet heel overtuigend.

Frankrijk profiteerde, door de ongelooflijke snelheid van Kylian Mbappé, waar Marcos Rojo zich totaal op verkeek.

De Argentijnse mandekker trok aan de noodrem en dit keer had de arbitrage geen VAR nodig: strafschop. Griezmann faalde niet vanaf elf meter: 1-0.

Uithalen
Messi & co antwoordden door een verwoestende uithaal van Ángel Di María. Doelman Hugo Lloris kon zweven, maar raakte de kanonskogel niet eens: 1-1.

In de tweede helft zette Messi het duel op z'n kop. De steraanvaller haalde uit en zag zijn inzet beroerd worden door landgenoot Gabriel Mercado, die onbedoeld Lloris op het verkeerde been plaatste: 1-2.

Dat Frankrijk sterker was dan de Argentijnen werd vervolgens pijnlijk duidelijk voor Messi en zijn gevolg. Eerst haalde Benjamin Pavard fantastisch uit (2-2), zeven minuten later trof ook Mbappé het net: 3-2.

Messi
De watervlugge vleugelflitser van Paris Saint-Germain maakte ook de 4-2 en zo pijnlijk duidelijk aan Argentinië, dat een finaleplaats zoals in 2014 er echt niet in zat en zit dit WK. Ondanks de late 4-3 van invaller Sergio Kun Agüero.

Messi en consorten moeten zich richten op het mondiale toernooi van 2022, wanneer de aanvaller 35 jaar zal zijn. Het is dus maar de vraag of we Leo überhaupt nog gaan terugzien op dit podium.

Frankrijk treft in de kwartfinale Uruguay of Portugal. (FOX Sports)