De voetballiefhebber zag op zaterdag zowel Lionel Messi als Europees kampioen Cristiano Ronaldo sneuvelen op het allerhoogste podium. Portugal werd in de achtste finales van het WK in Rusland uitgeschakeld door een uiterst doeltreffend Uruguay: 2-1.

De tandem Luis Suárez-Edinson Cavani vond elkaar in de zevende minuut en meteen was het raak.

De aanvaller van Barcelona zette prachtig voor en zijn landgenoot kon bij de tweede paal hoofd en borst gebruiken om de bal binnen te krijgen: 1-0.

Pepe
Portugal, en dan met namen Cristiano Ronaldo, zette aan voor de gelijkmaker, maar het ontbrak aan zuiverheid en geluk in de afwerking.

In dat soort gevallen heeft de Europees kampioen altijd nog de luchtmacht bij dode spelmomenten. Pepe sloop mee naar voren en kopte in de 55ste minuut een corner binnen. Het stond weer gelijk: 1-1.

Frankrijk
Lang konden de Portugezen niet van de voorsprong genieten, want zeven minuten later maakte Cavani zijn tweede van de avond.

De spits van Paris Saint-Germain schoot heerlijk tegendraads binnen en Uruguay ging weer aan de leiding.

De Zuid-Amerikanen gaven de voorsprong dit keer niet meer weg en daarom staat de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez vrijdag in de kwartfinale tegenover Frankrijk. (FOX Sports)