Xander Bogaerts (rechts)
Xander Bogaerts (rechts) - © ANP

USA Update - Red Sox en Bogaerts geven Gregorius’ Yankees pak slaag, Albies belangrijk bij Braves

1 juli 2018
Boston Red Sox heeft de eerste plaats in de American League East weer overgenomen van New York Yankees na een rechtstreeks duel met de aartsrivaal.

De ploeg van Xander Bogaerts was in de tweede wedstrijd van een serie van drie met maar liefst 0-11 te sterk voor het team van Didi Gregorius. Het eerste onderonsje werd vrijdag door de Yankees met 8-1 gewonnen.

Met de overwinning komt Boston op 56 zeges tegenover 28 nederlagen. New York volgt met 53-27.

Chris Sale en Rafael Devers waren belangrijk bij de bezoekers. De pitcher stond in de eerste inning één hit toe, maar hield daarna zes innings lang de gevaarlijke slagploeg van de Yankees onder controle.

 

Devers tekende voor vijf hits in vijf slagbeurten, waaronder meteen een grandslam-homerun in de eerste inning.

Bogaerts was goed voor twee hits en een run. Collega-international Gregorius kon ditmaal geen indruk maken met de knuppel.

Albies blikvanger Braves
Ozzie Albies was opnieuw een van de blikvangers bij Atlanta Braves tijdens de 4-11 zege op St. Louis Cardinals. De op Curaçao geboren tweedehonkman droeg drie hits, twee runs en twee binnengeslagen punten bij.

De Braves gaan aan de leiding in National League East met 47 overwinningen en 34 nederlagen. Philadelphia Phillies staat op 44-37. (FOX Sports)

Zondag op FOX Sports 6

19:00     MLB: Rays vs Astros

22:00     MLB: Diamondbacks vs Giants