LeBron James
LeBron James - © Pro Shots

USA Update - Superster LeBron James naar LA Lakers

2 juli 2018
LeBron James verhuist van Cleveland Cavaliers naar Los Angeles Lakers. De 33-jarige superster van de NBA ondertekent een vierjarig contract ter waarde van ruim 132 miljoen euro.

De afgelopen vier seizoenen haalde James met de Cavaliers de finale van de NBA. Hij leidde 'zijn' ploeg, waarvoor hij tussen 2003 en 2010 ook al speelde, in 2016 voor het eerst naar de titel in de NBA.

Vorige maand moesten 'King James' en zijn ploeggenoten voor de derde keer in vier jaar in de finale buigen voor Golden State Warriors.

James is de meest succesvolle basketballer van het laatste decennium in de NBA. De afgelopen acht jaar bereikte hij steeds met zijn ploeg de finale.

Nadat de Amerikaan jarenlang met Cleveland Cavaliers tevergeefs had geprobeerd om kampioen te worden, besloot hij in 2010 als 'free agent' over te stappen naar Miami Heat.

James maakte zijn beslissing destijds bekend tijdens een live tv-uitzending, genaamd The Decision. Fans van de 'Cavs' waren woest en maakten hem uit voor verrader en geldwolf.

Na vier succesvolle jaren in Miami, met kampioenschappen in 2012 en 2013, keerde de superster terug bij Cleveland. James slaagde erin ook 'zijn' club kampioen te maken.

Hicks schrijft geschiedenis bij New York Yankees
In de MLB schreef Aaron Hicks van New York Yankees clubgeschiedenis tijdens de rivalenstrijd met Boston Red Sox. De switch-hitter tekende voor drie homeruns tijdens de 11-1 zege op de aartsvijand.

Hicks is pas de derde Yankee in de historie met drie homeruns tegen de Red Sox. Clublegende Lou Gehrig (1927) en Mark Teixeira (2010) gingen hem voor.

In totaal sloeg de thuisploeg zes homeruns in de derde wedstrijd tegen Boston op rij. In de eerdere twee duels wonnen beide ploegen één keer.

De Amsterdamse Yankee Didi Gregorius was goed voor een hit, een run en een binnengeslagen punt. Collega-international Xander Bogaerts van de Red Sox maakte geen indruk met de knuppel.

Maandag op FOX Sports 6

19:00 MLB: Blue Jays vs Tigers