Federer
Federer - © Pro Shots

Makkie voor Federer en Cilic, Dimitrov naar huis

2 juli 2018
Roger Federer heeft zich op Wimbledon met speels gemak geplaatst voor de tweede ronde.

In 79 minuten liet hij de Serviër Dusan Lajovic met 6-1, 6-3, 6-4 zo goed als kansloos. De titelverdediger verloor slechts elf punten op zijn eigen opslag en stond geen enkel breakpoint toe.

Cilic
Marin Cilic had aan 105 minuten genoeg om de Japanner Yoshihito Nishioka naar huis te sturen: 6-1, 6-4, 6-4.

De verliezend finalist werd geen enkele keer gebroken en sloeg 21 aces. Hij brak de Japanner, de mondiale nummer 256, vier keer.

De nummer vijf van de wereld is dit jaar nog ongeslagen op gras. In aanloop naar Wimbledon won hij het toernooi van Queen's, dat eveneens plaatsvindt in Londen.

Vorig jaar verloor Cilic in de finale in drie sets van Roger Federer.

Dimitrov
Stan Wawrinka heeft voor een verrassing gezorgd door de als zesde geplaatste Grigor Dimitrov naar huis te sturen.

De Zwitser won na een zeer moeizame start met 1-6, 7-6 (3), 7-6 (5) ,6-4.

Voor de 33-jarige Wawrinka is het pas zijn zesde zege van het jaar. Op de twee grastoernooien die hij speelde in aanloop naar Wimbledon won hij slechts één partij.

Wawrinka was lang uit de roulatie met een knieblessure en maakte begin dit jaar zijn rentree op de Australian Open. Na een teleurstellende terugkeer nam hij in de maanden maart en april vrijaf om zich te richten op Roland Garros en Wimbledon.

Op Roland Garros verloor de voormalig nummer drie van de wereld onlangs in de eerste ronde in vijf sets van Guillermo Garcia-Lopez.

Dimitrov verloor alleen in 2009 bij zijn debuut in de eerste ronde op Wimbledon. Vorig jaar haalde hij de vierde ronde en in 2014 de halve finales. (FOX Sports/ANP)