Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens door, Rus weet Serena niet te verrassen

2 juli 2018
Kiki Bertens heeft ten koste van de Tsjechische Barbora Stefkova de tweede ronde van Wimbledon bereikt.

De Nederlandse versloeg de nummer 717 van de wereld met 6-3, 6-2.

Bertens speelde op baan veertien een prima wedstrijd. Ze serveerde goed (negen aces) en domineerde het spel met haar forehand. Al na een uur had ze de zege op zak.

Stefkova plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Ze is ver teruggeworpen door een slepende polsblessure.

In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen de Chinese Yafan Wang of Anna Blinkova uit Rusland.

Rus
Arantxa Rus kon niet voor een stunt zorgen.

De nummer 105 van de wereld verweerde zich dapper tegen Serena Williams, maar moest toch in twee sets buigen voor de zevenvoudig winnares: 5-7, 3-6.

De 27-jarige Rus verloor de eerste twee games, maar toen ze eenmaal haar draai had gevonden op Court 1, kon ze goed bijblijven. Ze brak de 36 jaar oude Williams meteen terug en de eerste set leek uit te gaan draaien op een tiebreak.

Bij 6-5 kreeg Williams twee setpunten. Rus werkte het eerste setpunt nog weg, maar sloeg de bal een punt later in kansrijke positie net uit. De vreugde bij Williams, die haar armen de lucht in stak, was veelzeggend.

In de tweede set nam Rus een 3-1 voorsprong, maar de knokkende Williams won vervolgens vijf games op een rij. Ze benutte pas haar zesde wedstrijdpunt. (ANP)