Ronald Acuna (rechts)
Ronald Acuna (rechts) - © ANP

USA Update – Albies’ Braves winnen oostelijk onderonsje met Yankees en Gregorius

3 juli 2018
Atlanta Braves heeft het onderonsje tussen de koplopers van de oostelijke divisies met New York Yankees in zijn voordeel beslist. De ploeg van Ozzie Albies was na elf innings met 3-5 te sterk voor het team van Didi Gregorius.

Met het resultaat komen de Braves, de lijstaanvoerder in de National League East, op 49 overwinningen tegenover 34 nederlagen. De Yankees (54-28) moeten door de zeperd weer Boston Red Sox voor zich dulden in de American League East.

Atlanta draaide een vroege achterstand om in een 2-3 voorsprong, voordat Gregorius namens de Yankees in het vijfde bedrijf de gelijkmaker produceerde met een sacrifice fly.

Homerun Acuna
Het duurde vervolgens tot de tweede extra inning voordat de beslissing viel. De 20-jarige Ronald Acuna Jr. sloeg de winnende punten binnen met een homerun die de handschoen van buitenvelder Aaron Judge nog kuste voordat hij over het hek ging.

De op Curaçao geboren Ozzie Albies, die dit seizoen vaak de held is bij de Braves, hield zich ditmaal gedeisd met de knuppel.

Red Sox en Bogaerts verslaan Kieboom
Boston Red Sox (57-29) en Xander Bogaerts namen de eerste plaats over van de Yankees na een 3-4 zege op de Washington Nationals van Spencer Kieboom.

Bogaerts zag pitcher Rick Porcello drie punten binnenslaan, terwijl hij zelf met lege handen bleef. Kieboom, de Nederlandse (reserve)catcher van de Nationals, kwam niet aan slag. (FOX Sports)

Dinsdag op FOX Sports 6

20:00     MLB: Cubs vs Tigers

AZ haalt Duitse verdediger

3 juli 2018
AZ haalt Duitse verdediger
AZ heeft de selectie versterkt met de Duitser Henri Weigelt. De twintigarige centrale verdediger komt over van Arminia Bielefeld.